Ce optiuni avem cand dorim sa cumparam pilote de calitate, la cele mai bune preturi

Confortul nu este un moft, este o necesitate pe care fiecare dintre noi trebuie sa ne-o putem pune in aplicare cum stim mai bine. In casa, confort inseamna sa existe caldura, sa existe o mobila care sa fie folosita cum stie fiecare mai bine, casa sa fie curata si locuibila. Totusi, oricat de multa caldura am avea, in noptile geroase tot trebuie sa ne acoperim corpul cu ceva ca sa putem dormi linistiti. La momentul de fata sunt doua variante prin care putem sa avem nopti calde chiar si in zilele cand temperaturile nocturne coboara sub 0 grade Celsius.

Fie cumparam pilote puf naturale, fie cumparam pilote din sintetic, ambele la fel de calduroase. Pilotele din materiale sintetice au umplutura din fibre sintetice, cum ar fi nanofibra, care imita puful de gasca si e foarte buna pentru cine are alergii. Nanofibra are avantajul ca e elastica, pilota nu isi schimba forma, nu absoarbe praful. Aceste modele retin aer in interior, absorb transpiratia si sporesc confortul pe parcursul noptii, iar in interiorul pilotei aerul circula perfect. Pilotele sintetice sunt mai usoare decat unele pilote puf, impiedicarea migrarii umpluturii realizandu-se prin designul tipic in carouri sau dungi gen buzunarase. Cele sintetice sunt mai usor de intretinut, trebuie sa fie spalate, scuturate si aerisite, durata lor de viata fiind de cinci ani. Pilota din material natural poate avea la interior puf si pene de gasca, bambus sau lana, inmagazineaza mai mult aer la interior, revine la forma initiala dupa comprimare, absoarbe umiditatea, e mai calduroasa. Variantele cu lana sunt si mai bune pentru ca se mentine temperatura constanta si corpul e ferit atat de caldura, pe timpul verii, dar si de frig, in timpul iernii.

Mai deosebite si mai pretentioase sunt pilotele de bambus, fibra de bambus avand o structura mai ciudata, cu goluri de aer, ceea ce asigura racoare vara si caldura iarna. Proprietatile antistatice si cele antimicrobiene le fac ideale pentru cei cu alergii sau o anumita sensibilitate la substante organice.