Beverley Allitt

Beverley Allitt era asistenta medicala la un spital american. In 1991, vreme de doua luni, patru copii care se aflau in grija ei au murit subit si alti cativa au devenit foarte bolnavi. Primul pe lista mortilor a fost micutul Liam de sapte luni, care avea o infectie la piept. Cand se afla singur cu sora medicala, copilul a facut stop cardiac si respirator si a decedat. Dupa doua saptamani, un baiat de 11 ani a murit dupa ce fusese lasat singur cu sora criminala.

El a fost internat pentru crize epileptogene, dar a murit din cauze nestiute, crezandu-se totusi ca epilepsia era de vina. La trei zile de la moartea copilului, asistenta medicala si-a gasit alta victima, o fetita de un an care avea o infectie la piept. A fost resuscitata dupa ce era sa intre in soc respirator, insa nu a scapat de sora medicala si a fost omorata cu o injectie letala. Alte victime au urmat pe lista neagra a asistentei medicale. De abia dupa decesul unui alt copil un consultant al spitalului s-a alarmat si au inceput investigatiile. In sangele micutei s-a descoperit foarte mult potasiu, de la lignocaina, folosita cand un pacient se afla in stop cardiac, dar e interzis a fi folosit la copii. Femeia a fost arestata si a avut patru capete de acuzare pentru crima, 11 pentru tentativa de crima si 11 pentru vatamari corporale grave intentionate. Ani la randul sora medicala isi inventase boli, purta bandaje degeaba si avea fel de fel de taieturi numai pentru a atrage atentia asupra sa.

Expertii au concluzionat ca suferea de Sindromul Munchausen, asa ca a primit nu mai putin de 30 de ani de inchisoare care s-ar putea prelungi daca comportamentul sau din celula nu e satisfacator. Doctorii care se confrunta cu astfel de pacienti au primit deja indrumari speciale pentru a sti sa diagnosticheze concret si rapid aparitia sindromului.