Cum sa faci amenajari interioare de birouri ca un profesionist?

Amenajarea birourilor este primul lucru pe care ar trebui sa-l faca oricine daca vrea sa aiba randament, sa-si pastreze starea de spirit buna pe parcursul zilei si sa aiba succes in orice negociere. Intr-un birou se pot pune multe pentru a folosi cat mai bine spatiul dat. De exemplu, o biblioteca bine pozitionata poate sa reflecte pasiunele, un anumit grad de cultura, prestigiul sau valorile reprezentative. De asemenea, biblioteca poate sa fie un bun stimulator de idei, o sursa de inspiratie. Conteaza mult si stilul intregului birou, care ar trebui sa fie un melanj armonios intre mai multe stiluri, astfel incat biroul sa fie unic si elegant, sa demonstreze creativitatea si imaginatia celui care sta in el.

Organizarea timpului si a afacerii sunt deosebit de importante, asa ca trebuie sa le ai in vedere si cand organizezi biroul. In prima faza, trebuie neaparat sa respecti ergonomia spatiului si sa identifici de ce resurse ai nevoie pentru a nu avea fluctuatii de randament. Scaunul pe care stai in timp ce lucrezi si accesul la el si la birou sau aparatura electronica trebuie sa fie mereu libere, sa poti ajunge la ele rapid. Biroul trebuie sa fie in primul rand un spatiu intim, asa ca este bine sa existe un colt unde nu este zgomot sau e mai liniste si unde sunt elemente naturale, diverse obiecte din lemn, piatra, chiar plante. Daca spatiul biroului nu e prea mare, poti pune mobilier cu etajere, pe care vor sta foarte bine cartile, bibliorafturile, decoratiunile preferate. Biroul de lucru trebuie sa stea neaparat langa fereastra, unde neaparat trebuie sa existe perdele si draperii usoare, cat mai fine, pentru ca lumina sa intre fara probleme in intreaga incapere.

Per total, mobilierul trebuie sa fie unicat, sa aiba finisaje speciale care-l sa-l singularizeze. Finisajele pot fi simple, nu neaparat complexe, atata timp cat sunt in nuante calde, ele putand fi insotite si de obiecte decorative, rame foto, tablouri. Si pentru ca am amintit de combinatia de stiluri, intotdeauna e bine sa va ganditi cum puteti combina mai bine stilul modern cu cel avangardist, cum il puteti asocia cu un design floral si geometric. Culorile sunt si ele foarte importante, insa trebuie alese in functie de tema biroului, de formele predominante la nivel de design interior.

Un efect superb se obtine daca se combina culori vii cu unele neutre, dar nu trebuie depasite anumite limite, mai ales daca si identitatea vizuala a companiei e mai deosebita. Decorarea peretilor trebuie sa respecte o cromatica adecvata activitatilor si tipului de mediu din compania respectiva. Per total, amenajarea interioara a unui birou trebuie sa reflecte personalitatea celui care il foloseste, modul sau de a percepe o organizare riguroasa si creativitatea fara margini. A mai scris pe aceasta tema si dePop de la Zambesc.com.