Cum protejam bijuteriile din argint

Dezavantajul cel mai mare al bijuteriilor de argint este faptul ca acestea se innegresc in timp indiferent ca le achizitionam de pe www.belatriz.ro ori de la alte magazine. Motivul pentru care se produce acest fenomen este in principal umezeala, dar putem preveni acest lucru cu putina atentie.

Daca aveti bijuterii de argint ieftine acestea trebuie stocate intr-o camera fara umezeala. Ele se pot pune in pungi de plastic cu fermoar sau in cutiile pentru bijuterii. Se pot adauga chiar si pachetele cu substante absorbante in cutia cu bijuterii. Aceste pachetele le puteti gasi de regula in cutiile de pantofi. Daca nici asa nu preveniti inegreala bijuteriilor din argint, atunci aveti la indemana o solutie foarte simpla, chiar din bucatarie. Aveti nevoie doar de folie de aluminiu sau un recipient de aluminiu, bicarbonat de sodiu si apa fiarta. Metoda funcioneaza pentru orice fel de bijuterie din argint, inclusiv cele care contin plastic, sticla sau cristal, dar nu trebuie utilizata in cazul bijuteriilor cu pietre pretioase pentru ca bicarbonatul de sodiu poate provoca daune acestora.

Iata ce trebuie sa faceti: fierbeti indeajuns de multa apa cat pentru a acoperi bijuteriile pe care doriti sa le curatati. Apoi imbracati o farfurie de plastic in folie alimentara de aluminiu sau se foloseste o cutie de aluminiu din tipul celor in care vine mancarea la comanda. Se aseaza bijuteriile in recipientul astfel pregatit, in asa fel incat intreaga suprafata de argint sa fie in contact cu aluminiul si se pudreaza bicarbonat de sodiu pe deasupra. Se toarna apa fiarta in recipient peste bijuterii si bicarbonatul de sodiu. Reactia normala include aparitia spumei si un miros de sulf.

Cu o ustensila din plastic sau lemn se misca bijuteriile mutandu-le in asa fel incat toata suprafata de argint sa ia contact cu aluminiul. Rezultatul este imediat, argintul devenind vizibil mai stralucitor. Se clatesc bijuteriile cu apa de la robinet, se sterg cu un prosop, dupa care li se da luciu cu o carpa fina. Bijuteriile de argint astfel tratate vor arata ca noi.