Experimente stiintifice reale care iti vor smulge cateva lacrimi de bucurie

La ce varsta percep pentru prima data rasa, facem o discriminare rasiala. Expertii tind sa se contrazica in privinta semnificatiei rasei umane. Rasa poate sa dea indicii despre vulnerabilitatile umane la cateva boli grave, insa unii antropologi insista ca rasa este un construct social. Unele aspecte despre atitudinea noastra vizavi de rasa sunt invatate.

Intre 2002-2007, oamenii de stiinta americani au condus un studiu complex prin care au vrut sa vada cand bebelusii recunosc rasa lor si pe cea a altora. 20 de copii au participat la teste si au fost urmariti pe masura ce se dezvoltau. S-a urmarit depistarea momentului cand micutii puteau sa isi ghiceasca rasa si sa dezvolte simtul etnicitatii. La doua luni, degetele copiilor erau asa de micute ca nici nu iti dadeai seama ce sunt de fapt. Pielea avea un miros mai ciudatel, iar unii incepeau sa rada, dar nimeni nu stia de ce. La sase luni deja copilasii spargeau baloane cu gurita si cand se spargea balonul bateau din palme si radeau de nu mai puteau. Deja stateau in fundulet, iar cand erau imbracati in costumase dichisite pareau adulti cu capete mari.

La un an deja copilasii mergeau singurei, puteau articula cuvinte simple ca „mama” si se jucau cu o placere nebuna cu orice prindeau in manute. La doi ani, copiii se jucau cu papusile si insistau ca cercetatorii sa le tina si ei. La trei ani aveau triciclete, acceptau diverse hainute numai daca le placea. In cinci ani de studii nu s-a putut demonstra daca micutii chiar disting rasa si au idee de etnicitate.