Alegerea invitaiilor pentru nunta

Cum poti sa ai o nunta unica in ziua de azi cand toata lumea vine cu idei care mai de care mai marete si mai scumpe? Majoritatea cred ca locatia si meniul sunt cele care fac din nunta o seara speciala, care sa straluceasca in ochii invitatilor, insa desi aceste aspecte sunt destul de importante si sunt poate definitorii, mai sunt si alte amanunte mult mai mici care pot sa faca evenimentul sa sclipeasca si mai bine.

De exemplu, la nunta - la masa poti sa pui pe plicul cu bani al fiecarui invitat un citat diferit despre iubire, cate un citat despre viata, un motto de fericire sau o maxima existentialista. Asa le vei da si subiect de discutie celor care nu se cunosc atat de bine, dar vei crea si o atmosfera simpatica. Pe invitatiile de nunta poti sa faci acelasi lucru care iti va permite sa inveti mai multe despre iubire sau despre ce vrei sa scrii, dar in acelasi timp iti va arata si cat de greu este sa fii creativ si vei aprecia mai mult ce primesti de la altii gata facut. Insa cum sa alegi invitatiile de nunta si ce citate sa asezi pe ele, ori pe plicuri cu bani, tot trebuie sa te invete cineva. Si cine altul daca nu internetul unde poti gasi cele mai bune idei.

Cat despre invitatii poti sa optezi pentru o invitatie concept natalie, accesand pagina natalieshop.ro. Iar daca ti-ai gasit modelul preferat atunci nu uita sa il personalizezi cu un citat despre iubire foarte apreciat de tine sau scris de un autor celebru sau citit de tine cu patima, cum ar putea fi de exemplu “In intelegerea destinului comun, in sentimentul statorniciei sta sfintenia, frumusetea casatoriei, ceea ce ne ajuta sa induram mai usor durerea, sa traim mai intens fericirea, si sa ducem la desavarsire natura umana." dupa cum spune Fanny Lewald.

Arta traducerilor de calitate

Traducerea presupune transpunerea unui cuvant, unei fraze sau a unui text din limba sursa in limba tinta, in conditii de fidelitate maxima. Continutul rezultat in urma traducerii trebuie sa fie exprimat prin intermediul unui limbaj corect si natural, sa fie lizibil si inteligibil, iar in unele situatii trebuie sa exprime aceleasi sentimente si sa aiba asupra receptorului acelasi efect ca si sursa sa.

Pe scurt, realizarea unei traduceri presupune parcurgerea unor etape precum lecturarea si familiarizarea cu textul sursa, identificarea eventualelor probleme de sens si de limba, intelegerea continutului in totalitatea sa, realizarea traducerii primare, revizuirea si formatarea traducerii, in scopul obtinerii formei finale a acesteia.

Traducatorul trebuie sa indeplineasca anumite conditii, acestea din urma asigurand calitatea traducerilor efectuate. Astfel, traducatorul trebuie sa fie, inainte de toate, un bun cunoscator al limbilor sursa si tinta, trebuie sa fie meticulos si curios, intrucat fiecare text ce urmeaza sa fie tradus implica o ancheta, o cercetare pe cont propriu, o incursiune in contextul social, istoric si cultural in care a fost produs textul sursa.

Pentru a ajunge la realizarea unei traduceri foarte bune, traducatorul este nevoit sa-si intrebuinteze talentul si toate abilitatile si competentele sale profesionale si trebuie sa aiba o cultura generala solida, sa fi citit cat mai multe carti si articole din domenii cat mai variate, intrucat este foarte important sa inteleaga textul sursa (traducerea aceluiasi text poate prezenta unele diferente de la un traducator la altul, insa ceea ce conteaza este sa se pastreze acuratetea si mesajul textului original). Traducatorul ideal are o inalta cultura generala, bazata pe lecturi constante si cat mai variate, in ambele limbi (atat in limba sursa cat si in limba tinta), lucru care combinat cu curiozitatea intelectuala si cu pasiunea pentru activitatea sa duc la o buna intelegere a mesajului pe care autorul textelor vrea sa il transmita. Aceste elemente vor face ca traducerea sa fie de calitate, iar sintagma „traduttore traditore” nu se va mai putea aplica, deoarece mesajul nu va fi „tradat”, nu va fi pierdut odata cu transformarea cuvintelor in alta limba, lucru care lesne se poate intampla altminteri.

Un traducator trebuie sa exceleze pe plan profesional pentru a castiga increderea celor cu care colaboreaza, aceasta fiind singura situatie ce poate garanta reusita sa pe termen mediu si lung. Astfel, materialele pe care le elaboreaza trebuie sa respecte intocmai criteriile de forma, fond si, nu in ultimul rand, termenele impuse de beneficiarul traducerii. Ca in orice alt domeniu de activitate, si in domeniul traducerilor functioneaza criterii de selectie, iar aceste criterii se raporteaza direct la competenta profesionala a celui care efectueaza traducerea. Un traducator profesionist, care persevereaza in ceea ce priveste autoperfectionarea profesionala va fi ales, in cele din urma, prin prisma calitatii „produselor sale”, indiferent de tipul de traducere care i se solicita, de la traduceri simple, literare la traduceri specializate: tehnice, juridice, medicale, economice sau din domeniul IT.
Nu in ultimul rand, traducatorul trebuie sa fie inzestrat cu talent nativ pentru profesia sa, care, impletit cu munca, seriozitate si competenta profesionala, apropie activitatea sa de notiunea de arta.

Pregateste-ti bagajul pentru calatoria cu o masina in regim car hire Timisoara

Car hire Timisoara este un serviciu util in multe situatii, insa trebuie sa stii ce sa iei cu tine atunci cand pleci la drum cu masina, fiindca “paza buna trece primejdia rea”, sau macar te ajuta pe tine sa rezisti greutatilor intalnite pe drum.

Daca ai deja propria masina probabil ca stii, in general, ce sa iei cu tine, insa prin serviciile car hire Timisoara poti contracta o masina diferita de a ta, atat ca dimensiuni, cat si ca posibilitati tehnice. In acest caz trebuie sa adaptezi bagajele in functie de calatorie si de spatiul disponibil, pe care probabil il vei imparti cu alte persoane.

Multi tineri apeleaza la car hire Timisoara pentru a gasi o solutie flexibila, comoda si ieftina de a vizita Romania ori chiar si tarile europene invecinate, ceea ce inseamna ca veti avea fiecare multe bagaje. In acelasi timp, trebuie ca spatiul rezervat fiecaruia sa fie egal, deci nu vei putea sa impachetezi foarte multe obiecte, chiar daca vei fi plecat/a pentru mult timp.

Ca sa nu uiti nimic, fa-ti o lista cu obicetele de care ai nevoie pentru drum. Daca vrei, poti apela la ajutorul aplicatiilor online gratuite pentru aceasta lista, care te ghideaza pas cu pas atunci cand notezi ce pui in bagaj. Chiar daca apelezi la car hire Timisoara pentru a inchiria o masina mare, spatiul din portbagaj este limitat, deoarece trebuie sa ai la tine si cateva elemente esentiale, precum o patura, un bax de apa, un bidon de combustibil si cateva lanterne, pentru urgente.
De obicei masinile contractate in regim car hire Timisoara sunt complet echipate, insa verifica inainte sa pornesti la drum toate aceste echipamente: roata de rezerva, trusa de scule, lanturile pentru zapada si cablul de tractare. Ca o metoda de asigurare suplimentara, intotdeauna anunta cateva persoane unde vei fi atunci cand pleci si lasa-i persoanei respective datele de contact ale companiei de car hire Timisoara la care ai apelat. Astfel, daca ai o pana si mobilul nu functioneaza vei putea fi gasit cu usurinta.

Toti acesti pasi reprezinta doar o garantie a unei vacante ori calatorie de afaceri de succes, fiind menite sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie.

Dar uite cum sfarsesc

Am inceput ziua cu incertitudini!
am inceput-o bine zic eu...
De ce sa stim atât de multe lucruri fixe?
de ce  sa nu avem un pic de indoiala
si sa platim atât de multe taxe pe sfiala?
am inceput ziua in timpul noptii…
insa nici macar luna saraca nu si-a dat seama ca e vremea sa plece când mi-am strâns incet chilotii!
Am inceput ziua in noapte
Gandindu-ma ca asa poate,
Te-as mai pastra o clipa-n mine
Respirând, incet, ceva ce de multa vreme…
nici macar nu-mi mai apartine!!!

Mari promotii pentru petreceri

O petrecere bine organizata trebuie sa includa mereu serviciile de cea mai buna calitate. De la mancare, pana la servire, de la bauturi pana la desert si desigur punctul principal al unei distractii, muzica, totul trebuie organizat cu tact si cu multa atentie, pentru a multumi pe toata lumea. O petrecere reusita nu inseamna sa stai pe scaun si sa vorbesti, nu inseamna sa mananci gustari rafinate sau sa porti discutii interminabile cu comesenii.

O petrecere reusita inseamna sa dansezi pana la refuz, si sa ai parte de distractie oricat de multa oboseala ar pricinui aceasta, iar distractia vine odata cu muzica buna si cu o sonorizare pe masura. Atunci cand vorbim de o promotie Dj, trebuie sa luam in calcul variantele cele mai profitabile, iar acestea le gasesti desigur pe partydj.ro. Pachetele noastre promotionale includ sonorizari, playere, mixere, microfoane wireless, lumini inteligente, masini de balonase, masini de ceata, lasere cu doua culori, un dj profesionist cu o vasta experienta, un playlist ales in functie de preferintele clientului, cat si un transport gratuit si o montare de asemenea gratuita in cazul in care locuiti in Bucuresti. La toate acestea in functie de nevoi si de preferinte puteti adauga si o plasma sau un ecran cu proiector pentru a putea reda imagini sau chiar videoclipuri realizate in prealabil.

In cazul in care aveti o sala foarte mare inchiriata, locatia fiind mult mai incapatoare desigur ca veti beneficia de un echipament mult mai complex, acesta putand fi extins. La toate ofertele se poate adauga suplimentar si pachetul de karaoke, totul fiind pliat dupa preferintele clientului cat si capacitatea salii. Echipa noastra va pune astfel la dispozitie cea mai sofisticata aparatura si cele mai mai inovatoare idei de a incendia o petrecere si a avea o zi sau noapte de neuitat, fie ea nunta sau botez, ori o simpla reuniune.

Subiecte de la simulare

Elevii din clasele a XI-a si a XII-a au sustinut luni, 3 martie 2014, simulare la limba romana. La primul subiect toti elevii au avut un text la prima vedere. Pe baza acestuia, ei trebuiau sa rezolve cele noua cerinte, care cuprindeau subiectul I. Celor din ultimul an le-a fost dat un text dramatic, iar colegilor mai mici le-a picat ,,Margarita” de Vasile Alecsandri.

La al doilea subiect elevii din clasa a XI-a au avut de compus un text argumentativ. Tema acestuia este de actualitate, pentru ca ei trebuiau sa dezbata importanta retelelor de socializare in viata tinerilor. In schimb, cei din clasa a XII-a au avut in vedere importanta calatoriei in formarea unui tanar.
La ultimul subiect, cei din clasa a XI - a au avut de caracterizat un personaj dintr-o comedie, in timp ce, cei colegii mai mari au trebuit sa prezinte un roman scris de Liviu Rebreanu. Elevii au fost foarte nemultumiti de subiectele acestea. Desi cei de clasa a XI-a aveau mai multe variante (ei puteau sa il caracterizeze pe Dl Goe din opera lui Ion Luca Caragiale, sau pe unul din personajele din ,,O scrisoare pierduta”), ei au fost surprinsi de subiect. Elevii claselor de a XII-a aveau posibilitatea de a alege intre romanul ,,Ion” sau ,,Padurea Spanzuratilor”.