Funeralii ciudate si fascinante ale unor personalitati celebre

Tupac Shakur. Tupac a fost unul dintre cei mai faimosi si influenti rapperi din toate timpurile. Din nefericire, nu a cantat doar despre o existenta violenta, a trait una. In septembrie 1996, Tupac si prietenii sai au luat parte la unmeci cu Mike Tyson, in Las Vegas, inainte de a merge prin cluburi. Pe traseu, masina in care se afla Tupac a fost acostata de o alta, cei din a doua masina tragand cateva gloante inspre masina lui Tupac. Rapperul a fost ranit grav si a murit in spital sase zile mai tarziu si a fost incinerat. Astazi exista o gramada de optiuni cand vine vorba de depozitarea cenusii-unii o arunca in vreun loc preferat de defunct, altii o pun intr-o urna langa poza de la nunta, altii o ingroapa.

Membrii Outlaw Immortalz, prietenii lui, au gasit o modalitate ingenioasa de a-l pastra pe colegul si bunul lor prieten alaturi de ei pe vecie. Au combinat niste cenusa cu marijuana si au fumat-o. Asa ca Tupac murise, insa traieste mai departe in sufletul si… plamanii prietenilor sai. Wilhelm Cuceritorul. A condus invazia normanda in Anglia si a fost incoronat rege in 1066, dupa victoria de la Hastings. A murit in 1087, dupa ce a fost, aparent, aruncat in directia manerului de la sa in timp ce calarea-a suferit leziuni interne multimple. Potrivit relatarilor, Wilhelm era un individ gras, bine facut. Un calugar benedictin ar fi remarcat o discrepanta mare intre marimea corpului sau si sarcofagul prea mic in care urma sa fie ingropat regele. In disperare, s-a incercat „potrivirea” corpului defunctului in sicriu-indesarea lui, mai pe romaneste, pana cand sarcofagul s-a rupt. Toata inmormantarea s-a terminat foarte rapid dupa aceea, cum era si firesc intr-o asemenea situatie jenanta… Abraham Lincoln. S-au scrii mii de pagini si carti intregi despre al 16 presedinte al Americii, Abraham Lincoln.

Recent, ecranizarile i-au dat si o cu totul alta infatisare, demonizandu-l intr-un fel. Dupa ce a fost asasinat, trupul neinsufletit al presedintelui american a fost trimis cu trenul de la Washington D.C. la Springfield, Illinois, facandu-se si cateva opriri pentru a natiunea sa-si planga seful statului. Pe 25 aprilie 1865, procesiunea a demarat in New York, de unde si-a urmat cursul firesc. Intr-o fotografie care a imortalizat acele momente, una dintre casele familiei Roosvelt apare in partea stanga a pozei. La geam erau doi copii, dintre care unul, micutul Teddy, de doar sase ani, se uita la o mostenire pe care avea sa si-o asume 36 de ani mai tarziu, ca al 25-lea presedinte al Americii.