Asociatiile si fundatiile se infiinteaza nesperat de usor

Adesea, asociatiile si fundatiile ies in evidenta atunci cand exista probleme ale comunitatii sau ale unor oameni, animale care au nevoie de ajutor sustinut. De retinut ca asociatiile si fundatiile sunt cam acelasi lucru pe un neinitiat, un om de rand, insa exista diferente semnificative intre ele. In primul rand, asociatiile apara interesele generale, ale comunitatii, dar si pe cele personale, ale membrilor lor, pe cand fundatiile nu au in vedere castigul, ci doar ajutarea celor care au nevoie de sprijin intr-un anumit moment al vietii lor.

Daca o fundatie poate sa aiba de la un membru la n membri, o asociatie e musai sa aiba la baza trei fondatori, altfel nu poate exista. Pentru acei dintre dvs. care se gandesc sa infiinteze o asociatie sau o fundatie in Timisoara, primul si cel mai bun demers este sa pasiti pragul unui avocat timisoara. In afara de expertiza unui avocat bun timisoara si a profesionalismului cu care va fi tratata problema infiintarii unei asociatii sau fundatii, orice avocat asociatie fundatie Timisoara va sti sa va explice cel mai bine care ar fi etapele infiintarii unei astfel de entitati juridice. Prima si prima data, respectivul avocat asociatie fundatie Timisoara va avea grija ca asociatia sa fie inregistrata in Registrul asociatiilor si fundatiilor si ca numele pe care-l va avea ea sa fie rezervat la Ministerul Justitiei. Ulterior, un avocat asociatie fundatie Timisoara va va sprijini sa obtineti locatia pentru amplasarea sediului asociatiei sau fundatiei, dar si sa intocmiti documente precum un act de proprietate, un contract ori de vanzare/cumparare sau inchiriere s.a.m.d, dovezi clare ale dreptului la folosirea spatiului cu pricina. Cu toate aceste hartii si in baza lor se va putea intocmi Actul Constitutiv si Statutul.

Nu va mai ramane decat sa rezolvati si chestiunea patrimoniului-se accepta sa fie egal cu salariul brut minim pe economie sau mai mare, iar la fundatii este mai complicat, impunandu-se ca acesta sa fie de 100 de ori mai mare decat un salariu minim pe economie, asta daca nu colecteaza fonduri pentru alte entitati juridice de acelasi fel, fundatii sau asociatii. La final, in nici o saptamana, asociatia sau fundatia va fi inregistrata oficial si isi va putea demara activitatile curente.