Cauzele aparitiei cancerului de piele

In ziua de azi, tot mai multe persoane vor sa arate bine si sa aiba un ten cat mai bronzat, iar pentru acest lucru este nevoie de ore intregi in care sa ne expunem la soare fara protectie. Astfel de oameni pun frumusetea inaintea sanatatii, lucru care deseori poate avea consecinte grave si iremediabile.

Cu toate ca multi dintre noi nu stiu cat de periculoase sunt razele soarelui, s-a constatat ca acesta este unul dintre motivele principale aparitiei cancerului de piele.
Acest tip de cancer afecteaza in special pesoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani; nu mai este doar o poveste, ci a devenit o realitate urata din cauza faptului ca numarul cazurilor a crescut.

Desi pe moment tenul bronzat arata frumos si lumios, adevaratele efecte se vad in timp. Soarele se numara printre principalii factori care duc la imbatranirea premature a pielii, riduri, pete inestetice, arsuri si insolatie. 
Pentru a diminua efectele negative si totusi pentru a ne bronza, este important sa nu stam la soare in orele cand soarele este cel mai puternic, adica la amiaza. De asemenea, sa nu uitam niciodata sa aplicam crema de protectie solara care sa blocheze radiatiile UVA si UVB. In timpul verii, crema ar trebui sa fie un accesoriu indispensabil din geanta fiecarei persoane!

Desi par reguli simple, acestea pot previn cancerul de piele… pot face diferenta intre boala si sanatate… intre viata si moarte. De aceea trebuie respectate cu strictete!