Tratarea bolilor prin eliminarea toxinelor din corp

Metabolismul inseamna ingerarea si arderea unor materii prime pentru a da corpului energie fizica si psihica. Ca la orice reactie de combustie, sunt produse reziduuri pe care corpul uman le elimina intr-un mod natural prin intermediul organelor specializate cu care a fost dotat (plamanii - piele - ficatul - colonul si rinichii). Medicina traditionala numeste aceste resziduuri cat si acumularile de toxine  - AMA.

Noi ne incarcam cu aceste toxine si din aerul viciat de industrie din apa, din hrana. Datorita modului de viata modern organismul nostru nu incurajeaza eliminarea pe cale naturala a acestora datorita focului nostru digestiv slabit iar acestea este primul pas spre boala. Toxinele sunt transportate catre locurile slabite enegetic de catre aer, in corpul, blocand astfel canalele si vasele importante. Primele simptome ale bolii vor aparea astfel.

Condimentele sunt cele mai bune in combaterea unor boli de acets tip si inhiba formarea ei. Gustul amar distruge deasemenea acumularile din tesuturi. Actiunea de detoxifiere si uscare a gustului amar si picant, luate la un loc, ajuta la eliminarea toxinelor din profunzimea tesuturilor. Gustul astringent restrange senzatia dar o pastreaza in corp. Gustul sarat si acru ajuta si ele insa sunt viitoare cauze de fermentatie si de indigestie iar dulcele este mijlocul cel mai important de a spori senzatiile cu pricina.