4 motive de a consuma vin ecologic

Vinurile ecologice sunt acele vinuri obtinute din culturi viticole netratate chimic. Datorita faptului ca pamantul in care cresc vitele de vie bio nu este ajutat de produse chimice, productia de struguri ecologici devine mai mica decat in mod normal. Ca urmare a acestui fapt, vinurile ecologice fie se produc mai greu, fie se gasesc pe piata in cantitati limitate, fie au preturi ridicate. Mai mult decat atat, trebuie mentionat faptul ca pentru ca o plantatie de vita de vie sa devina in totalitate ecologica trebuie sa treaca cel putin 3 ani de la ultima tratare chimica.
Pe site-ul www.bioportal.ro veti gasi o gama variata de vinuri ecologice la preturi accesibile pentru orice buzunar. Pe langa pret, va mai prezentam 4 motive pentru care va sfatuim sa incercati vinul ecologic.

1. Are un gust aparte. Majoritatea celor care au incercat vinul ecologic spun ca are un gust mult mai bun decat vinul obisnuit si ca se simte, in mod clar, o diferenta intre cele doua tipuri de vinuri.
2. Are aceleasi beneficii pentru organism ca si vinul obisnuit, dar in plus nu are nici un fel de produs chimic in componenta sa. Cu alte cuvinte, pe langa toate beneficiile pe care le aduce cate un pahar de vin pe zi pentru sanatatea noastra, consumand vinul ecologic mai adaugam un plus in lista: lipsa de chimicale.
3. Este un produs accesibil ca pret care face minuni pentru sanatate. Multiplele beneficii pe care le are consumul moderat de vin ecologic asupra organismului sunt demne de luat in calcul ca motive pentru a consuma acest produs: imbunatateste circulatia sangelui, previne aparitia bolilor cardiovasculare, reduce colesterolul si altele.
4. Vinul ecologic se produce in cantitati limitate, comparativ cu vinul neecologic. Produsele in cantitati limitate, la pret accesibil sunt adevarate raritati pe piata din ziua de azi, drept pentru care, cel putin o data, merita incercat un vin ecologic.