Cum sa iti alegi singur stilul de sport?

Nu este intotdeauna usor sa iti dai seama care program de exercitii fizice este cel mai bun pentru tine. O parte din acest motiv este ca spoturile distorsioneaza realitatea, si ne fac sa credem ca avem nevoie de mai mult cand de fapt nu e asa. Unul dintre lucrurile care le fac sa aiba atat de mult succes si sa fie sa cumparate pentru filozofia lor, este ca noi nu stim intr-adevar in ce fel de forma vrem sa fim.  Noi nu credem sincer in modul in care am dori sa aratam, intr-un fel realist. Deci , vom vedea aceste persoane din reclame si, bineinteles, credem ca acest lucru este ceea ce reprezinta a fi sanatos si in forma.

Un alt motiv pentru care au succes se datoreaza faptului ca avem tendinta de a fi cumparatori impulsivi. Vom vedea o reclama la un aparat si credem in sinea noastra: "mi-am dorit mereu un corp care arata ca asta!" Cel mai probabil acesta este trupul pe care l-am dorit atunci cand am fost adolescenti.

Adevarul este ca a fi sanatos si in forma buna nu are nimic de-a face cu aceste spoturi. A fi sanatos inseamna a consuma mancarea adecvata, a ramane in in intervalul de greutate conform cu inaltimea si varsta, precum si exercitii timp de 30 de minute pe zi. Cand spun "exercitii" eu nu vorbesc despre epuizare totala, ci vorbesc despre obtinerea de rezultate in doua-trei zile de aerobic si altedoua-trei zile de antrenament de rezistenta. Asta e sincer tot ce trebuie.

Deci, aici sunt 3 sfaturi pentru a va ajuta sa decideti ce program de exercitii fizice este cel mai bun.

1. Cum vrei corpul tau sa arate? Cel mai bun mod de a decide este de a sta dezbracat in fata unei oglinzi. Uita-te la tine din fata, din spate si din lateral. Ce schimbari doresti sa faci si sa fie realiste. Daca ai oase mari, nu te imagina ca o persoana mica si slaba. Daca esti barbat, nu te inchipui avand umeri largi, daca nu ii ai deja .

2. Acum, ca stii ce vrei, scrie toate activitatile sportive pe care le-ati iubit de-a lungul anilor. Nu lasa un lucru deoparte. Ai jucat baschet, sau alergarile pe distante lungi? Volei? Tenis ? Bowling? Arte martiale? Skateboarding? Patinaj? Ce zici de chestii non-sportive cum ar fi mersul pe jos, clipuri video de aerobic, saritul corzii, Hula Hoops, dans sau trambulina? De ce facem asta ? Deoarece cheia pentru a gasi programul potrivit  este de a gasi intotdeauna ceva ce ai indragit sa faci.

3. Alege una sau mai multe din favoritele tale. Sunt suficient de provocatoare pentru a te ajuta sa indeplinesti obiectivele de fitness? Este un amestec de aerobic si de forma de rezistenta? Daca e ceva de genul volei, baschet etc, puteti verifica in orasul vostru si a afla daca exista ligi la care va puteti alatura. Adresati-va prietenilor si vedeti daca stiu de orice cluburi sau daca le-ar placea sa joace ceva impreuna cu tine.

Orice ai decide, cel putin acum stii ce vrei pentru viata ta, astfel incat data viitoare cand vezi o reclama tentanta sa cumperi ceva care este mai mult decat aveti nevoie pentru a indeplini obiectivele dvs., veti avea posibilitatea de a spune nu si de a salva o multime de bani in acest proces.